Verticaal transport

Kraanverhuurder Vrieswijk uit het Friese Surhuisterveen heeft recentelijk een nieuwe Spierings SK498-AT4 in gebruik genomen. De 99ste kraan die Spierings van dit succesvolle type bouwde.

"Met een sterk opkomende agrarische bouw werd de torenkraan steeds meer gevraagd" verteld Piet Klaas Vrieswijk. Met de Spierings SK377-AT3 en MK 80 kon Vrieswijk de stijgende vraag niet meer aan. Hierdoor is het besluit gevallen om een 44 meter mobiele torenkraan aan hun vloot toe te voegen. De positieve ervaringen die Vrieswijk reeds heeft met de Spierings SK 377-AT3, hebben zeker een positieve bijdrage geleverd aan dit besluit.

Koos Spierings "We zijn de firma Vrieswijk erg dankbaar dat ze gekozen hebben voor een SK498-AT4. Het is een erg betrouwbare machine die veel wordt ingezet in de agrarische bouw. De korte opbouwtijd in combinatie met de soepele en snelle bediening maken deze kraan tot een echte productie kraan. We willen de firma Vrieswijk graag heel veel betrouwbare draaiuren wensen met deze nieuwe kraan”.

Het in Oss gevestigde Spierings kranen merkt dat de markt opleeft. Spierings ervaart de laatste jaren dat de afzet van kranen steeds meer op internationaal gebied plaats vindt. Op moment van schrijven is de orderportefeuille voor 8 maanden gevuld. Veel gebruikte kranen worden na technische revisie door Spierings in Oost Europa en Scandinavië verkocht, dit geeft aan dat de vele voordelen van het Spierings concept ook in deze landen erg succesvol zijn.